Verksamhet

Agergårds är distributör för Briggs & Stratton och Honda Engines. Vi är även reservdelsdistributör för Murray, Snapper och Simplicity. Dessutom har vi ett välfyllt lager med reservdelar till produkter från Stiga, Honda Power Equipment och Klippo.

 
Verksamhet Verksamhet
Briggs & Stratton
Briggs & Stratton Briggs & Stratton
 

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton är världens största tillverkare av luftkylda bensinmotorer för utomhusbruk. I sortimentet finns fyrtaktsmotorer från 3,5 hk till 35 hk.

Briggs & Strattons motorer finns med både horisontell och vertikal vevaxel i olika grovlekar och längder för att passa gräsklippare, jordfräsar, elverk med mera. Briggs & Stratton har i flera generationer varit ledande i utvecklingen av pålitliga motorer. Tack vare konsekvent inställning till utförande och kvalitet har namnet Briggs & Stratton - känt för sin pålitlighet, prestanda och nyskapande - vuxit till ett kraftfullt och stabilt märke på marknaden.

Du kan förvänta dig samma kvalitéer i Briggs & Stratton Power Products. I sortimentet finns elverk och vattenpumpar som har utvecklats för att tillgodose kraven från både privatpersoner och yrkesbranschen. Med dess robusta design och med de högpresterande motorerna Intek I/C och Vanguard lämpar sig det nya Power Products-sortimentet för alla användningsområden. I sortimentet finns elverk med max uteffekt från 1800 W till 8800 W.

Utöver tillverkning av motorer, elverk och vattenpumpar så designar och tillverkar Briggs & Stratton färdigprodukter som gräsklippare, snöslungor och högtryckstvättar. Färdigprodukterna tillverkas under fabrikaten Murray, Snapper och Simplicity.

Honda Engines

Honda tillverkar mycket tysta och driftsäkra motorer som ofta sitter på anläggningsmaskiner, till exempel vibratorplattor, pumpar, elverk med mera. Sedan slutet av 90-talet har Honda blivit allt vanligare på trädgårdsmaskiner såväl gräsklippare som större åkgräsklippare. Hondas motorer finns som liggande/vertikal vevaxel och stående/horisontell vevaxel. Båda varianterna finns i två kvalitéer - GC/GCV som är Hondas standardmotorer och GX/GXV som är Hondas industrimotorer. I sortimentet finner man 4-takts micromotor från 25 cc på 1,1 hk till större 2-cylindriga V-motorer på 690 cc och 26 hk. V i modellbeteckningen står för vertikal vevaxel, det vill säga liggande motorer. Hondas motorer finns i olika axeldimensioner både i diameter och längd.

Honda är världens ledande tillverkare av elverk. Det finns flera olika modeller, ett för varje tänkbar situation där du behöver flyttbar kraft. Hondas elverk lever upp till förväntningarna och håller hög kvalitet samt har en låg ljudnivå och odiskutabel säkerhet.

Vilket elverk du väljer beror på vilken effekt du behöver samt hur och var du ska använda elverket. Är det för att driva elektriska verktyg måste du ta hänsyn till verkningsgrad och starteffekt. Det är också viktigt att tänka på ljudnivå och spänningsnivå.

 
Honda Engines
Honda Engines Honda Engines
Stiga
Stiga
 

Stiga

Stiga är från början en svensk tillverkare men ingår idag i koncernen Global Garden Products. I deras sortiment finns gräsklippare, åkgräsklippare, robotgräsklippare, trimmers, jordfräsar, snöslungor med mera.